Fitness palacsinta: Nemcsak ízletes, de hozzájárul az izomnövekedéshez
Bár az egészséges táplálkozás követése fontos, különösen akkor, ha izomzatot építünk vagy szálkásítunk, néha mindegyikünknek csillapítatlan étvágya van valami finomságra. Az egyik lehetőség az, hogy "csalónapot" tartunk, és kielégítjük a kívánságaikat, vagy a másik, egy hatékonyabb lehetőség, ha kedvenc finomságunkat egészséges változatban készítjük el. Ha már egy ideje az egészséges életmód híve vagy, rendszeresen edzel, és egészségesen táplálkozol, tudod, hogy szinte minden étel vagy hozzávaló helyettesíthető egy egészségesebb verzióval. Az egyik legnépszerűbb finomság a palacsinta - igen, még egészségesebb, fehérjében gazdag változatban is elkészíthető.
Miért válasszunk édes fehérjedús reggelit egy kemény reggeli edzés után?
A legtöbb ember inkább a munka után edz, de néhányan ébresztőt állítanak be, felkelnek, és reggel mennek el edzeni vagy futni. Egy banán elfogyasztása és az azonnali indulás ideális néhányak számára. Egy ilyen edzés vagy testmozgás után szükséges a szénhidrátok és a fehérjék pótlása, a test egész napra való energiaellátása érdekében.
A fitnesz palacsinta ebben az esetben több mint ideális, szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek energiát és fehérjét szolgáltatnak, támogatják az izmok regenerálódását és növekedését. A recept egyszerű, és még egy "kezdő" is képes elkészíteni.
Egyszerű recept a palacsintákhoz
Készíts reggelire egészséges, ugyanakkor nagyon finom, fitnesz palacsintát.
Hozzávalók:
- 1 banán (minden süteményben felváltható a cukor banánnal)
- 3 tojás
- 75 g zabpehely
- 2 evőkanál tej (lehetőleg mandula)
- 1 evőkanál sütőpor
- 2 evőkanál fehérje (lehetőleg 100% Whey Protein )
- egy csipet fahéj
- kókuszolaj (sütéshez)
- díszítéshez (gyümölcs, juharszirup, mogyoróvaj)
Elkészítés:
1. A banánt, zabpelyhet, tojást, tejet, sütőport, fahéjat és a fehérjét turmixgépben 1-2 percig simára keverjük.
2. Egy serpenyőben felhevítünk egy csepp kókuszolajat. Egy merőkanál segítségével öntsük a tésztát a serpenyőbe, hagyva egy kis helyet a tágulásra. 1-2 percig pirítjuk, amíg buborékok nem kezdenek megjelenni a felületén, és az alsó részük aranyszínű lesz. Fordítsuk meg és süssük még egy percig, amíg meg nem sül.
3. Dióvajjal, juharsziruppal és gyümölccsel tálaljuk.